Agile coaching

  • Kunnen de teams voldoende tijd vrij maken om zichte ontwikkelen?
  • Is het Agile werken in de organisatie niet meer dan ‘oude wijn in nieuwe kruiken’?
  • Wordt ‘het wiel’ steeds opnieuw  uitgevonden?

Waarom coaching?
Veel organisaties proberen zich de agile aanpak eigen te maken. De invoering is dan vaak ‘volgens het boekje’ opgepakt. Al snel loopt men vast; ‘het boekje’ is te algemeen en niet passend voor de specifieke projectomgeving of organisatie. Of er wordt geprobeerd oude gewoonten te vertalen naar de nieuwe aanpak; het “We zijn al heel agile-syndroom”. Agile is dan al snel een keuzemenu. We pikken er uit wat zinvol lijkt. Dat dit niet snel tot een succes zal leiden, is geen verrassing. Er zijn dan ook de nodige mythen over de aanpak ontstaan.

Agile wordt vaak ad hoc in een project geïntroduceerd. Hoeveel ondernemingen creëren de ruimte om voorafgaand aan een project teamleden een cursus te bieden? Hoe groot is de kans dat er in de projectdruk voldoende tijd wordt vrijgemaakt om ontbrekende agile kennis op te doen?
Hoe vinden we beproefde antwoorden op vraagstukken die zich tijdens het project voordoen?

In de wereld van agile software delivery is één standaard aanpak zeker niet geschikt voor elke projectomgeving.  Daarom helpen wij de agile aanpak succesvol en zorgvuldig in te passen binnen uw projectomgeving. De hulp van een agile coach is meer dan gewenst. Deze behoedt u voor de nodige valkuilen en brengt de ervaring en kennis mee om uw projectteam succesvoller te maken. De inzet van een een agile coach verdient zich letterlijk terug.

Problem to solution